La Germandat demana pas per gestionar el cementiri i les sales de vetlla recentment inaugurades

L'Ajuntament inaugurava diumenge unes sales de vetlla renovades i més "dignificades"

Societat

La Germandat demana pas per gestionar el cementiri i les sales de vetlla recentment inaugurades
La Germandat demana pas per gestionar el cementiri i les sales de vetlla recentment inaugurades | Silvia Ferran / Aj. Parets

Sergio Carrillo

Diumenge s'inauguraven les noves sales de vetlla del cementiri municipal, que ara per ara continuaran sent gestionades pel consistori, malgrat que l'entitat mutualista La Germandat voldria fer-se'n càrrec.

La Germandat explica que ja havia mantingut converses en aquesta línia amb l'Ajuntament paretà. Primer amb en Sergi Mingote com a alcalde i posteriorment durant els 19 mesos en què l'alcaldia va restar en mans de Jordi Seguer. "La idea era que nosaltres gestionéssim el cementiri i hi traslladéssim les oficines per donar encara més visibilitat a aquesta entitat amb més de 150 anys d'història", explica en Juan Mercadal, director general de la Germandat.

Precisament, el govern de Seguer va fer públiques aquestes negociacions en la mateixa setmana en què s'aprovava la moció de censura que el desbancava de l'alcaldia. L'Ajuntament informava aleshores que tenien la voluntat de signar un conveni que permetria situar les oficines de l'entitat a les dependències del cementiri a canvi de què la Germandat financés l'execució del projecte d'obra, que valoraven en uns 200.000 euros. El conveni podria incloure part de la gestió del servei i caldria determinar els anys que trigaria la Germandat a amortitzar la inversió efectuada.

Tanmateix, Mercadal assegura que "amb la moció de censura el projecte va quedar mort" i que no n'han tornat a parlar amb l'Ajuntament. Tot i això, es mostren a l'espera que el govern els convoqui per parlar-ho i trobar la manera de fer-ho viable.

Unes sales "dignificades"

Les obres inaugurades diumenge han consistit en la reforma integral de les sales de vetlla, des de la distribució, la instal·lació elèctrica, la climatització, els acabats i el mobiliari. El pressupost de les actuacions ha estat de 166.199 € i el constructor ha sigut Joan Massó Talavera.

En l'acte, l'alcalde, Francesc Juzgado, destacava el fet de "tenir una segona sala de vetlla i de millorar i reformar la que ja existia". Per la seva banda, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, apuntava que l'objectiu del projecte era "dignificar aquest espai on ens acomiadem dels nostres amics, amigues, familiars i éssers estimats".

Edicions locals