Ara Parets ERC denuncia que el govern ha inflat els ingressos per quadrar el pressupost de 2023

Assegura que s'ha pressupostat la mateixa recaptació d'IBI, malgrat que aquest impost ha baixat

Política

Al ple del 20 de gener en què s'aprovaven els pressupostos, sessió en la qual Seguer ja va anunciar que hi presentarien al·legacions
Al ple del 20 de gener en què s'aprovaven els pressupostos, sessió en la qual Seguer ja va anunciar que hi presentarien al·legacions | Aj. Parets

Ara Parets ERC presentarà al·legacions contra l’aprovació del pressupost de 2023, després de "detectar operacions de maquillatge que s’han realitzat per quadrar un document que no és fidel a la realitat actual".

A banda de presentar una proposta alternativa de pressupost, ERC denunciarà que en la partida d’ingressos de l’IBI, el Govern de PSC i Sumem Esquerres ha pressupostat la mateixa quantitat que en el 2022, 7,5 milions d’euros, una xifra que entra en contradicció amb la rebaixa de l’IBI aprovada en les ordenances fiscals per al 2023. "De fet, la partida d’ingressos de l’IBI hauria de ser almenys 190.000 euros inferior a la pressupostada, però s’ha inflat per poder-lo quadrar", apunten des del partit republicà, que també critica que "la partida d’ingressos per llicències de construcció s’ha establert en 800.000 euros, lluny de les possibilitats reals d’aquest 2023".

D’altra banda, Ara Parets ERC ha mostrat la seva preocupació per les "hipoteques" que deixaran PSC i Sumem al govern que sorgeixi de les pròximes municipals. "El govern de la moció demanarà dos nous préstecs durant el 2023 per import total d’1,3 milions d’euros i deixarà hipotecats 3,8 milions d’euros del pressupost d’inversions de 2024 i 1,6 més fins al 2026", apunta ERC. Tot plegat significa, segons el principal partit de l'oposició, que "el nou govern gairebé no podrà destinar més diners a inversió en manteniment de carrers, condicionament o millores a la via pública o equipaments".

Edicions locals