La Generalitat reconeix la tasca de voluntariat de la biblioteca Can Butjosa

L’equipament paretà rep el tercer Premi de Civisme Jaume Ciurana

Societat

La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa ha estat guardonada amb el tercer premi de Civisme Jaume Ciurana 2012, en la modalitat en favor de les persones, que concedeix el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. El premi, que van recollir l’equip de la biblioteca i membres del govern local aquest dilluns, fa un reconeixement a la tasca de voluntariat amb els joves que duu a terme la biblioteca municipal des de fa 18 anys.

El voluntariat de la Biblioteca Can Butjosa va néixer coincidint amb el curs escolar 1994-1995 amb el programa de Bibliomòbil. Posteriorment, va aparèixer l’Apadrinatge i  es va elaborar el text de declaració d’intencions sobre el voluntariat, amb la formació d’un grup de joves voluntaris que donaven servei a altres membres de la seva comunitat. Així començava també el curs de formació de voluntaris que la biblioteca encara imparteix.

Els Premis de Civisme, amb una dotació econòmica de 700 euros, tenen l’objectiu de promoure el civisme i pretenen potenciar actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació, la sensibilització, el patriotisme, la cultura o la urbanitat i els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència.

Edicions locals