Quatre mesos per censar i fer la prova d'ADN dels gossos de Parets gratuïtament

Així ho informava el govern durant una jornada animalista per conscienciar contra l'abandonament i els maltractaments

Societat

Quatre mesos per censar i fer la prova d'ADN dels gossos de Parets gratuïtament
Quatre mesos per censar i fer la prova d'ADN dels gossos de Parets gratuïtament | Silvia Ferran / Aj. Parets

L'Ajuntament de Parets engega una nova campanya gratuïta d'identificació d'ADN i per censar els gossos de municipis. D'aquesta manera, els propietaris de gossos de Parets que encara no hagin fet cap d'aquestes dues accions –que són obligatòries– ho poden fer sense cap cost durant els pròxims quatre meses.

L'alcalde, Francesc Juzgado, destaca que "tenir un animal no és una joguina i que per aquest motiu hem de tenir una sèrie d’obligacions i comportaments cap a ells". Per la seva banda, la regidora de Benestar Animal, Laura Lozano, també menciona que pròximament iniciaran una altra campanya de conscienciació "sobre la responsabilitat i les obligacions que tenim els propietaris de gossos".

Una jornada animalista al mirador de Gallecs

Tot plegat ho va anunciar el govern durant la Jornada Animalista que es va dur a terme el passat 26 de febrer a l'Espai Mirador de Gallecs, un esdeveniment que, entre d'altres, volia fomentar les adopcions de gossos.

Però no era aquest l'única fita de l'esdeveniment, sinó que també volia servir perquè "la gent es conscienciï de l'abandonament i dels casos de maltractament, que malauradament cada cop n'hi ha més, i que la gent adopti en comptes de comprar, perquè ja hi ha prou animals a les protectores", segons explicava el president de l'Associació Protectora d'Animals de Parets, David Nocelo.

El mateix president es mostrava content per com va transcórrer l'acte al llarg del matí: "Les activitats realitzades són de molt alt nivell i agraïm la participació de Rockadog i del Club Agility Santa Quitèria, així com de tota la gent que ha vingut". Rockadog va fer una exhibició d’obediència esportiva i una altra de gossos de detecció, mentre que el Club Agility Santa Quitèria va estar encarregat d'una exhibició d'iniciació a l'agility, i la protectora paretana va fer una desfilada de gossos en adopció.

Edicions locals