Casandra Garcia: 'És molt important que Sumem Esquerres pugui formar part del govern de Parets'

Sumem Esquerres a Parets presentava diumenge Casandra Garcia com a candidata de la formació municipalista

Política

Casandra Garcia: 'És molt important que Sumem Esquerres pugui formar part del govern de Parets'
Casandra Garcia: 'És molt important que Sumem Esquerres pugui formar part del govern de Parets'

Casandra Garcia es presentava diumenge com a candidata de Sumem Esquerres a Parets (SEAP) a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Ho feia en un acte seguit per moltíssima gent que omplia la Sala d'Exposicions de Can Rajoler i en el qual tots els ponents van reivindicar la importància de ser un partit municipalista.

De fet, l'exregidor de Nova Opció per Parets Ferran Vidal, qui va conduir la sessió, ja va voler marcar la diferència amb la resta de candidatures des de la seva primera frase: "No som professional de la política, sinó uns veïns més que volem fer millor el nostre poble".

Vidal també va remarcar la força de Sumem Esquerres a Parets, nascuts fa poc més de quatre anys com a confluència de diferents partits d'esquerres i avui formats com a partit independent: "Hem vingut amb ganes de canviar-ho tot, perquè se'ns escolti i per quedar-nos. Els que diguin que som quatre, que estem acabats i no sé quines parides més, van llestos. Volem fer soroll i el farem".

Per presentar Casandra Garcia, es va projectar un vídeo amb imatges tant del seu àmbit personal com del vessant polític. Garcia, que va arrencar el seu torn de paraula amb molts agraïments a companys, familiars, amics i assistents, destacava, en la línia d'en Ferran Vidal, que "l'única aspiració (de SEAP) és cobrir les necessitats de Parets i treballar per al nostre poble".

Però també va remarcar el paper que han tingut en aquests quatre anys: "És molt important que Sumem Esquerres a Parets pugui formar part del govern de Parets, perquè gràcies al fet que hem estat al govern, juntament amb els nostres socis (del PSC), hem aconseguit grans fites de feia dècades, com la construcció de la piscina descoberta d'estiu o el projecte del riu".

La candidata assegurava que està "preparada" per al repte d'uns nous comicis, encara més tenint en compte que ja ha passat tant per l'oposició com pel govern i hi afegia: "Sé el que és estar governant amb uns partits i amb uns altres". D'aquesta manera, assegurava que han demostrat que, "amb respecte i generositat", són capaços "d'arribar a acords amb altres forces polítiques".

Rememorant Unió d'Esquerres i NOPP

D'una banda, Sumem Esquerres a Parets comparteix amb el NOPP el fet de ser un partit exclusivament municipalista. D'altra banda, Rosa Martí, actual regidora de SEAP i primera alcaldessa de la democràcia de Parets, va recordar que, igual que van fer fa quatre anys, el 1979 es van aplegar els partits d'esquerra per intentar assolir l'alcaldia, fita que aleshores sí que van assolir sota el nom d’Agrupació d’Electors Unió d’Esquerres de Parets.

"El 79 vaig dir: si no ens ajuntem tots, no podrem vèncer l'alcalde franquista que es presentava. Vam fer-ho així i vam aconseguir-ho", explicava Martí en la presentació de Casandra, en una intervenció en la qual també convidava la ciutadania a participar: "Cal que ens impliquem en la política. L'espai públic l'hem de defensar entre tots, i si no ho fem, malament, perquè sortirà algú que ens el prendrà".

Edicions locals