Jordi Seguer: 'Som el relleu dels de sempre, que faran el que faci falta per continuar com sempre'

Junqueras assegurava que actualment ERC és "qui millor interpreta el sentir majoritari de la seva societat"

Política

Oriol Junqueras i Jordi Seguer
Oriol Junqueras i Jordi Seguer | Ara Parets ERC

Més forts per tornar-hi. Així s'anomenava l'acte que Ara Parets ERC va fer ahir al Teatre de Can Rajoler, protagonitzat –entre d'altres– pel candidat Jordi Seguer i pel president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueres, i en el qual es va parlar "de futur, de barris, d'oportunitats i de necessitats", com mencionava la coportaveu paretana Kènia Domènech.

Davant d'un teatre bastant ple, Seguer lamentava la "situació de paràlisi, d'estancament i de manca d'energia del nostre poble" i criticava que el govern actual està "esborrant qualsevol ombra de projecte de futur".

El candidat de la secció local d'ERC, evidentment, va aprofitar l'escenari per destacar tot un reguitzell d'accions que van dur a terme durant la seva alcaldia, que ho resumia amb la següent frase: "Vam ser un govern de fer carrer, d'estar a tot arreu escoltant tothom i amb una impecable gestió del dia a dia, inclús en els pitjors moments de la pandèmia".

En l'acte també va començar a desvetllar algunes propostes que s'inclouran al programa electoral: "Apostarem per un pla de millora de barris que arribi a tot arreu i ens comprometem a tirar endavant inversions que el govern plural va deixar planificades però que han anat a parar a un calaix, com el camp de futbol 7, el nou parc del cementiri o el pla integral de voreres".

L'habitatge i el jovent també seran cabdals: "Hem d'evitar que cada cop hi hagi menys joves paretans que es quedin a viure al municipi". Fer suport al sector empresarial és un altre dels objectius de la candidatura: "Volem tirar endavant un pla de reactivació econòmic amb suport a comerços i emprenedors".

Amb tot, en Jordi Seguer admetia que tenen "molta feina al davant" i hi remarcava: "Som el relleu dels de sempre, que faran el que faci falta per continuar com sempre".

Junqueras: 'No hi ha cap formació política que sempre tingui raó'

Després d'en Seguer, el gran convidat de la tarda, l'Oriol Junqueras, va tornar a encarnar la professió de docent per a la qual està inhabilitat i va fer una classe magistral que, si bé tenia el context polític i partidista de fons, comptava amb més conceptes de filosofia, de moral i d'història que els que són habituals en un clàssic acte de precampanya electoral. Coneixements barrejats de petits moments sorneguers i un toc de política.

D'entrada, va equiparar els seus inicis a la política municipal a Sant Vicenç dels Horts amb la vida d'Ara Parets ERC. Després de percebre que al poble "hi havia moltes coses que no anaven i moltes coses que podien anar millor", van decidir presentar-se a unes eleccions. "La primera vegada no vam guanyar. La segona, tampoc. La tercera, tampoc. La quarta vam estar a punt de guanyar, però van pactar tots contra nosaltres; s'assembla una mica a aquí. I després ja vam guanyar del tot", explicava.

Amb tot aquest recorregut que, en certa part comparteix amb la secció paretana, hi afegia: "Tenim l'experiència d'intentar-ho i no sempre guanyar; la de guanyar; i la de que tothom pacti en contra nostre". També té l'experiència de veure "el penediment de molta gent que ens deia: 'Ostres, no us vaig votar i quina cagada vaig fotre'". Per tot plegat, Junqueras apuntava: "Us voldria estalviar a vosaltres passar per aquest tràngol".

D'altra banda, el president d'ERC també assegurava que "no hi ha cap formació política que sempre tingui raó o almenys no hi ha cap que sempre interpreti millor que ningú el sentir majoritari de la seva societat". Tanmateix, sí que es mostrava convençut que el seu partit és "qui millor ho interpreta" actualment.

Homenatge a la Txusa Mulà

Lliurament del quadre de l'Iris Paris a la família de la Txusa Mulà | Ara Parets ERC

L'acte va arrencar amb un homenatge a la Txusa Mulà, a la família de la qual li van lliurar un quadre fet per l'artista paretà Iris Paris. La coportaveu d'Ara Parets ERC Kènia Domènech definia Mulà com "una dona en majúscules, una activista, una militant i sobretot una paretana". També deia que "rebel·lia, revolució, justícia, vitalitat, il·lusió i amor" eren paraules ben vinculades a ella. Evidentment, la creació d'una xarxa de voluntàries per confeccionar mascaretes davant de l'esclat de la pandèmia també va ser ressaltada.

La filla de la Txusa Mulà, Queralt Riera, en recollir el quadre, també va dir unes paraules de record de la seva mare: "Es va interessar per la política perquè us estimava i em sembla que és la millor manera de fer res a la vida, fer les coses perquè estimes el que fas". Alhora, va ressaltar la bondat de Mulà en un fet arran del canvi de govern el gener del 2021. "Algú va fer una pintada a casa d'una regidora que havia fet la moció de censura, i me mare va dir: 'Està molt malament la moció, però està molt malament que li hagin pintat la casa'", va explicar Riera, qui va entendre que era "molt noble" aquesta mirada.

Edicions locals