Mig segle de la Farrés, la primera impremta de Parets

La Impremta i Papereria Farrés celebrava el 18 de febrer el seu 50è aniversari

Economia

Les germanes Eva i Isabel Farrés, amb una foto dels fundadors de l'establiment, els seus pares, la Manola Quirós i l'Antoni Farrés
Les germanes Eva i Isabel Farrés, amb una foto dels fundadors de l'establiment, els seus pares, la Manola Quirós i l'Antoni Farrés

Sergio Carrillo

A inicis del 1973 s'obria la Impremta Farrés, la primera impremta del poble segons mencionen les actuals propietàries, i que al cap d'uns tres anys passaria a ser també papereria. Fundada per l'Antoni Farrés i la Manola Quirós, i actualment gestionada per les seves filles Eva i Isabel Farrés Quirós, l'establiment celebrava el passat 18 de febrer el seu 50è aniversari. Si bé gairebé sempre han estat ubicats al carrer Major, 32, des del mes d'agost són just a l'esquena, al carrer de Sant Antoni, 27.

"El nostre pare no era impressor, tenia camp i un negoci agrari, venia pinsos", destaca l'Eva, qui explica que "un senyor li va donar la idea i va comprar una llicència d'una impremta". "Aleshores hi havia llicències per a les impremtes com les dels taxis; la va comprar i es va llençar a la piscina", hi afegeix la Isabel. "La nostra mare també va ajudar molt, era molt treballadora i molt emprenedora", remarca l'Eva.

L'aposta va ser completament bona –aquest cinquantè aniversari així ho demostra–. A més, totes dues germanes consideren que la Impremta i Papereria Farrés té una imatge molt positiva al poble. "Suposo que la gent té la imatge d'un negoci familiar, no gaire gran però que ha anat creixent", diu l'Eva, mentre que la germana també hi apunta: "Som un negoci molt arrelat, tenim experiència amb el que fem i les dues tenim el mateix tarannà, que és el que ens van ensenyar els pares, que quan entra algú per la porta intentem ajudar-lo".

En aquest sentit, l'Eva assevera que "el servei i tracte és el que ens pot diferenciar més amb la resta o amb la venda online, que és molta competència, però allà no hi ha tracte ni servei".

De la Farrés també destaca que sempre té a la venda llibres d'autors paretans –que n'hi ha molts i cada cop en proliferen més–. "M'encanta poder-los donar un cop de mà", diu la Isabel, qui referma que sempre han procurat comprar de proximitat, tot i que "costa".

50 anys més de negoci?

La Impremta i Papereria Farrés ha celebrat 50 anys, havent sigut gestionada per dues generacions. Però la tercera generació, en principi, no agafarà les regnes del negoci. "Nosaltres en uns 5 anys o així ja ens jubilarem, i de continuïtat familiar no n'hi haurà, perquè els nostres fills fan altres coses", menciona la Isabel. Tanmateix, a les dues germanes els hi agradaria que la Farrés seguís activa mig segle més.

Edicions locals