Els treballadors de Grifols es concentren a Parets en contra de l'ERO que ha presentat la farmacèutica

La companyia planteja acomiadar una setantena de treballadors a Parets

Economia

Treballadors concentrats davant de Grifols a Parets
Treballadors concentrats davant de Grifols a Parets

Els treballadors de Grifols s'han concentrat aquest matí a Parets, davant una de les seus de la companyia, per rebutjar l'ERO que va anunciar l'empresa el passat 15 de febrer. Segons fonts sindicals, la companyia preveu acomiadar 92 empleats entre Sant Cugat i Parets, una setantena dels quals al municipi baixvallesà. 

La concentració ha començat a dos quarts de 10 h del matí, just mitja hora abans que el comitè i la direcció de la companyia comencés una nova reunió a Parets, la tercera des de l'inici de les negociacions el passat dia 1 de març.

"Encara estem molt aviat per veure com l'empresa vol portar aquestes negociacions. Nosaltres els estem dient de mirar de retallar en aquells costos que són superflus, però mantenint els llocs de feina", explicava durant la concentració Anabel Pimentel, secretària general de CCOO al grup Grifols.

En aquest sentit, incidia Pimentel: "No necessitem que hi hagi acomiadaments, necessitem que aquestes persones es puguin reubicar. Ja que Grifols és un hòlding d'empreses, entenem que sí que hi ha aquesta possibilitat", subratllava la representant sindical.

2.300 acomiadaments a tot el món

La farmacèutica catalana, especialitzada en la producció d'hemoderivats, va anunciar el 15 de febrer passat un pla de retallades que inclou 2.300 acomiadaments a tot el món, un centenar dels quals a Catalunya.

L'objectiu de l'empresa és aconseguir un estalvi de 400 milions d'euros anuals "optimitzant costos" principalment en l'obtenció de plasma humà, un dels puntals del seu negoci. Malgrat que la majoria d'acomiadaments es preveu que afectin la plantilla dels Estats Units, l'empresa també vol racionalitzar funcions corporatives eliminant duplicitats a les plantes catalanes. 

Una duplicitat inexistent, segons la secretaria general de CCOO al grup Grifols. Pimentel també criticava les causes econòmiques que la farmacèutica ha posat damunt la taula: "Pensem que ens estan prenent el pèl, perquè han augmentat un 30% la seva aportació en publicitat. No necessitem patrocinar el Joventut de Badalona o la UEFA si estan en risc els llocs de feina", etzibava.

Segons Pimentel, les posicions afectades per l'ERO són de tots els grups professionals, tant d'alts càrrecs com d'operaris. 

A banda de la concentració d'aquest dijous, el comitè planteja noves mobilitzacions per la setmana vinent. En concret, pels dies 13 i 15 de març, quan està previst que es faci una marxa lenta a les seus de Parets i Sant Cugat, respectivament. 

 

 

Edicions locals