PSC i Ara Parets ERC, en un frec a frec per ser la força més votada

L'institut Opinòmetre elabora una enquesta que situa socialistes i republicans en una forquilla d'entre 6 i 7 regidors

Política

PSC i Ara Parets ERC, en un frec a frec per ser la força més votada
PSC i Ara Parets ERC, en un frec a frec per ser la força més votada

Les eleccions municipals del 28-M a Parets estaran marcades per la lluita per ser la força més votada entre el partit majoritari de l'actual govern, el PSC, i el principal partit de l'oposició, Ara Parets ERC.

Segons una enquesta elaborada per l'Institut Opinòmetre el passat mes de gener, PSC i Ara Parets ERC es disputarien el primer lloc en els comicis, amb uns resultats molt apretats que situen ambdues formacions amb una forquilla d'entre 6 i 7 regidors. Aquest resultat els deixa lluny de la majoria absoluta i la pugna per aconseguir el màxim de sufragis és determinant, ja que, en política municipal, si cap candidat aconsegueix la majoria absoluta en el ple d'investidura –en el cas de Parets, 9 vots–, s'emportaria l'Alcaldia la força més votada.

Segons l'enquesta, el PSC mantindria els 7 regidors que té actualment al plenari o en perdria un, i Ara Parets ERC estaria en disposició de guanyar-ne 1 o 2 respecte als 5 que té actualment, un resultat que els situa pròxims a poder fer el sorpasso als socialistes, que fa dècades que és la força més votada al municipi. De fet, una altra de les dades destacables de l'enquesta és la intenció directa de vot. A la pregunta Si fossin avui les pròximes eleccions municipals, a qui votaria?, el partit que aglutina més suports seria ERC, amb un 17,4% d'intenció de vot, per sobre del 15,9% del PSC. Amb tot, com és habitual, el bloc dels indecisos és el més ampli amb un 35,7%.

Necessitat d'aliances

Així doncs, amb un escenari on l'aritmètica obligarà a entendre's amb altres forces polítiques per conformar majories, el resultat de la resta de partits que es presentin serà determinant.     

Pel que fa a la tercera força més votada el 2019, Sumem Esquerres a Parets, perdria pistonada i, segons la projecció de l'enquesta, es quedaria en una forquilla d'entre 0 i 1 regidors, lluny dels 3 que té ara al Consistori. Amb la mateixa forquilla d'entre 0 i 1 regidors estarien Cs –actualment amb un regidor al plenari– i En Comú Podem, que en aquest mandat no ha tingut representació. Per la seva part, més enllà d'Ara Parets ERC, l'altre partit que podria millorar el resultat en nombre d'edils seria Junts Parets per la República, que podria aconseguir el segon regidor.  

Pel que fa a la valoració dels candidats, la majoria aproven i treuen notes per sobre del 5. Els caps de llista més ben valorats són l'exalcalde Jordi Seguer (Ara Parets ERC) amb un 6,55; Neus Jordà (Junts Parets per la República) amb un 5,97 i Francesc Juzgado (PSC), amb un 5,71.

Edicions locals