Bárbara Moreno: 'Hem vingut a recuperar l'espai de l'esquerra progressista de Parets que ens van treure'

La creació d'un ateneu per als joves i la reubicació del punt lila, dues de les propostes de la confluència

Política

Blanca Valero, Conchi Abellan, Bárbara Moreno, Montserrat Utrera i Aina Vidal
Blanca Valero, Conchi Abellan, Bárbara Moreno, Montserrat Utrera i Aina Vidal | Parets En Comú Podem

Sergio Carrillo

Can Rajoler està sent aquestes setmanes el pol central de la precampanya electoral. Parets En Comú Podem també ha escollit l'equipament del Barri Antic per presentar-hi les dues primeres persones de la seva llista, Bárbara Moreno (Catalunya En Comú) i Montserrat Utrera (Podem).

La candidata, que s'estrena al capdavant d'una llista electoral, explicava que la fita de la confluència és tornar a tenir representació al consistori, després que aquesta s'hagi diluït en aquest mandat arran de la moció de censura i del fet que Sumem Esquerres a Parets –que estava impulsat tant per Podem com pels comuns– hagi esdevingut un partit independent. "Hem vingut a recuperar l'espai de l'esquerra progressista de Parets que ens van treure", deia Moreno.

L'acte va ser presentat per la Blanca Valero, qui ha militat durant anys a la PAH, a ICV i actualment a Comuns, i qui també explicava que la jornada marcava "el primer pas per poder recuperar el lloc que ens pertoca a l'Ajuntament".

La Bárbara Moreno, nascuda a Sabadell, criada a Cerdanyola i paretana des de fa uns anys, es definia com "una veïna normal i corrent, com tots vosaltres, i una mare lluitadora", qui, conjuntament amb el partit, pretén "aportar frescor, transparència i senzillesa al consistori".

Al llarg de l'acte, es van mencionar molts àmbits del municipi on volen incidir. La candidata, entre d'altres, lamentava la "privatització" del futur pàrquing de l'estació i remarcava que cal posar la mirada en la seguretat ciutadana i fer suport al comerç local, la protectora d'animals i el jovent. "Que no marxin del poble perquè no tinguin habitatge, o per manca d'espais d'oci", deia referint-se a aquests darrers. La número 2, Utrera, també s'hi referia, avançant una proposta: "Apostem per la creació d'un ateneu que ofereixi un espai de relació i acostament a la cultura per part dels nostres joves".

La Montserrat Utrera, en la seva intervenció, avançava altres punts que sortiran al programa electoral de Parets En Comú Podem, com és la reubicació del Punt Lila de Cal Jardiner, "ja que no només està destinat als joves, sinó que dona resposta a tot el municipi", o "augmentar la capacitat d'usuaris de la residència Pedra Serrada".

"Menys fotos i menys macropojectes"

"Enterrar els macropojectes" és un altre dels objectius que destacava Utrera. En la mateixa línia en parlava la Conchi Abellan, coordinadora de Podem Catalunya, una de les dues ponents convidades. "No hem vingut per vendre fum, ni per passejar-nos i fer-nos fotos, ni per prometre allò que no podrem complir", recalcava Abellan, mentre afegia que amb En Comú Podem "potser hi ha menys fotos i més eficiència, que és el que la gent necessita".

"Què és això de permetre que centres esportius privats estiguin més de deu anys sense llicència? Què és això de llençar planxes de ciment en zones verdes precioses quan l'únic que es necessitava era incorporar alguns elements de mobiliari? Què és això de permetre l'entrada de grans superfícies quan el que està en greu perill és el comerç local?", llençava la Conchi Abellán.

La darrera a intervenir va ser l'Aina Vidal, portaveu d'En Comú Podem al Congrés, qui destacava que és "bonic" que la convidin a les presentacions de candidatures i que l'esdeveniment de dissabte servia per "celebrar la política, el compromís i la unitat", però sobretot "la utilitat de la política".

Vidal asseverava que "a Parets es presenten llistes en què intenten confondre els ciutadans" i concloïa dient que "és evident que Parets necessita un canvi" i "l'espai d'En Comú Podem és una llista preparada".

Edicions locals