Queralt Riera porta a casa una àcida crítica a l'amor romàntic

Can Rajoler acollirà el 19 de març la representació de 'L'amor (no és per a mi, va dir Medea)', escrita i dirigida per la paretana

Cultura

Patricia Mendoza i Rosa Cadafalch, actrius "superbes", segons Riera
Patricia Mendoza i Rosa Cadafalch, actrius "superbes", segons Riera

Sergio Carrillo

Que el Teatre de Can Rajoler sigui l'escenari d'espectacles creats per la dramaturga i directora paretana Queralt Riera no és cap novetat. Entre d'altres, ja n'ha portat Pruna, així com la proposta de teatre documental Veus de Parets.

Aquest mes de març hi torna i ho farà amb L'amor (no és per a mi, va dir Medea), que defineix com "una tragèdia amb la seva catarsi" i "un viatge emocional on rius, plores i raones". Alhora, Riera, que considera que ella mateixa té "una pàtina feminista contemporània", afegeix que l'obra és "una crítica molt àcida a l'amor romàntic".

Aquesta obra, que li ha donat "moltes alegries" en forma de premis, revisita la Medea d'Eurípides, una dona a qui se li moren dos fills i a la qual el públic veurà créixer, des dels 8 fins als 88 anys, en un procés en què mostrarà fragilitat, el dolor de la vida i una poca felicitat que de vegades aconseguirà esgarrapar.

Queralt Riera esmenta que els grans personatges femenins de la literatura "han estat escrits per homes que ens han explicat a les dones quin caràcter tenim" i lamenta que han jugat entre dos pols oposats. "La personalitat i la psicologia femenina no bascula entre ser la nena bona o ser la bruixa dolenta manipuladora, crec que hi ha molts matisos i la nostra responsabilitat és explicar-los", destaca la paretana.

La representació serà diumenge a les 18.30 h.

Edicions locals