El Torre de Malla arriba a les semifinals de la Lliga de Debat

Han aconseguit el millor resultat de l'institut des que hi participa fa un lustre

Societat

Imatge de les cinc alumnes que han participat a la Lliga de Debats i dels tres docents que han preparat l'equip
Imatge de les cinc alumnes que han participat a la Lliga de Debats i dels tres docents que han preparat l'equip

Sergio Carrillo

L'Ainhoa Torres i la Clara Garcia, alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Torre de Malla de Parets, i la Míriam Sánchez, la Iman Manouach i l'Abril Belmonte, de primer de batxillerat, han estat semifinalistes de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats.

El passat febrer disputaven aquest certamen, competint amb grups d'altres instituts de Catalunya, i en el qual assolien el resultat més destacat del centre paretà, que hi participa des de fa un lustre.

L'objectiu de la lliga és ser capaces d'expressar l'opinió favorable o contrària –segons pertoqui– a un tema determinat d'una forma ben argumentada. La premissa d'enguany era si cal posar límits a les xarxes socials per combatre la desinformació. I què en pensen les cinc alumnes? "Si la regulem, potser la societat estaria molt millor informada; però també pot arribar a la censura", apunta l'Ainhoa.

En aquest sentit, el capità de l'equip, el professor d'història Pol Estopiñan, destaca que una bona conclusió d'aquesta activitat que fan fora d'hores de classe és: "No saber donar una opinió radicalment a favor o en contra és la conseqüència d'informar-te bé sobre un tema. Intentant posar-te en els diferents punts de vista, al final potser t'adones que res no és ni blanc ni negre".

La professora de filosofia Júlia Blas i el professor d'història Manel Pirla, conjuntament amb Estopiñan, formen l'equip de docents que ha preparat les cinc alumnes per a la Lliga de Debats.

Edicions locals