L'Ajuntament de Parets frega la matrícula d'honor en transparència

El consistori ha rebut una marca excel·lent en les tres darreres edicions

Societat

L'Ajuntament de Parets frega la matrícula d'honor en transparència
L'Ajuntament de Parets frega la matrícula d'honor en transparència | Aj. Parets

L'Ajuntament de Parets del Vallès va rebre dilluns el Segell Infoparticipa per quarta edició consecutiva. Es tracta d'un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i que enguany arriba a la seva 10a edició.

Per segon any seguit, el consistori paretà ha rebut una marca d'un 98,08%, ja que compleix amb 51 dels 52 indicadors que avalua l'Infoparticipa. L'únic punt que no compleix el consistori paretà és la publicació de la relació de llocs de treball de la Corporació i de les retribucions del personal laboral i funcionari, segons les categories.

La nota dels dos anys anteriors també va ser excel·lent -un 94,23% el 2021 i un 91,67% el 2020-, mentre que l'any 2019 la transparència de l'Ajuntament de Parets només arribava al 50%, segons l'Infoparticipa.

El segell Infoparticipa és una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics. L’objectiu del distintiu és promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que les administracions públiques ofereixen a la ciutadania i també inclou, consells comarcals i diputacions, a banda dels ajuntaments.

Sobre el nou guardó, l'alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, destaca que "és una gran notícia per al poble". Mentre que la regidora de Transparència, Laura Lozano, hi afirma: "Estem molt orgullosos de rebre el segell. Volem agrair la gran implicació i dedicació dels serveis tècnics que ho fan possible. La bona feina i en equip sempre tenen recompensa".

Edicions locals