Ara Parets ERC critica l'augment del 60% del preu de la nova estació de tren

Considera que el ple municipal hauria d'aprovar aquest sobrecost, que significaria una despesa d'1,3 milions extra per al consistori

Societat

Ara Parets ERC critica l'augment del 60% del preu de la nova estació de tren
Ara Parets ERC critica l'augment del 60% del preu de la nova estació de tren | ADIF

Dimecres a la tarda es presentava l'estat actual del projecte de construcció de la nova estació de tren de Parets, i un dels aspectes més destacats va ser l'augment del pressupost, que passava dels 11 milions d'euros previstos inicialment a 17,8 milions, un sobrecost que Ara Parets ERC ha criticat.

El conveni aprovat per sessió plenària indicava que un 60,22% del pressupost el pagarà ADIF, i el consistori i el Generalitat assumiran un 19,89% cadascun. Així doncs, l'Ajuntament incrementaria 1,3 milions la seva aportació: "No és el mateix aportar 2,2 milions d’euros, quantitat que ja hipoteca part del pla inversor de l’Ajuntament, que contribuir amb 3,5 milions, una xifra que no pot ser assumida per les finances municipals, ja que obligaria a descartar moltes de les inversions necessàries per a la població dels pròxims anys". Per tot plegat, el candidat republicà considera que aquest sobrecost hauria de ser assumit per part d’ADIF i no per l’Ajuntament i ha instat al Govern Central i a l’empresa ADIF a destinar, si cal, fons europeus Next Generation per finançar aquest increment tan considerable.

El cap de llista d’Ara Parets ERC i exalcalde Jordi Seguer ha deixat clar que si es confirma aquest sobrecost "l’actual conveni no té cap validesa i que caldrà la signatura d’una addenda al conveni, que hauria de ser ratificada pel plenari municipal".

Edicions locals