Manuel Losada tornarà a ser el candidat de Ciutadans a Parets

S'hi presenta assegurant que en cap cas entrarà al govern, sinó que vol pactar propostes del seu programa des de l'oposició

Política

Manuel Losada tornarà a ser el candidat de Ciutadans a Parets
Manuel Losada tornarà a ser el candidat de Ciutadans a Parets

Ciutadans Parets ja té confirmat el candidat per a les eleccions municipals del mes de maig. Per quarts comicis consecutius, el Manuel Losada encapçalarà la llista del partit taronja. El 2011 es va quedar a una trentena de vots per aconseguir representació, i tant el 2015 com el 2019 van obtenir un regidor, Losada.

L'executiva autonòmica no ha buscat en cap moment cap altra persona per liderar la llista a Parets, confiant que el regidor i portaveu del partit, que havia informat que volia plegar, canviaria d'opinió, i finalment aquest dimecres al vespre l'agrupació local de Ciutadans l'ha ratificat com a candidat.

La decisió no ha estat fàcil de prendre. Ara fa un any, Losada va notificar al seu partit que no tornaria a ser el candidat de Ciutadans a Parets. Es tractava d'una decisió que havia acordat amb la família i que anava en la línia d'una proposta que s'havia fet a l'inici de la seva trajectòria política: "M'havia fet la promesa d'estar-hi només vuit anys".

Tot i que la data límit del seu compromís arriba aquesta primavera, el candidat assegura que l'han empès a estar-hi un mandat més. "Moltes persones de Parets, d'empreses, d'entitats i treballadors municipals m'ho han demanat", diu Losada, qui, amb el vistiplau de la família, tornarà a concórrer als comicis.

Havent rebut tot aquest suport al poble, que considera que li ve per la seva faceta més personal i empresarial, i tenint en compte que actualment "les sigles de Ciutadans no estan en altes esferes", Manuel Losada intentarà "estirar com a candidat tant com pugui per suplir les sigles".

Sigui com sigui, el candidat del partit taronja nega que hi continuï per una manca de relleu a l'agrupació local de Ciutadans. "El dissabte 15 d'abril presentarem les deu primeres persones de la llista i qualsevol d'elles em pot suplir", referma el candidat, qui avança que hi haurà quatre o cinc noms d'independents que "sorprendran".

"No entraré a govern"

Un dels aspectes que destaca del candidat de Ciutadans és que es presenta afirmant que no formarà part del pròxim govern de Parets. L'hemeroteca l'avala en aquesta voluntat expressada: "A Parets han governat tots menys Ciutadans". Evidentment que es presenta "per guanyar", però analitzant el panorama polític del poble objectivament, és conscient que això és molt improbable. "Dir que podem guanyar les eleccions no és realista", apunta Losada.

També, el context polític de Parets és el que li fa assegurar rotundament que no entrarà a govern, ja que amb cap dels dos principals partits del poble hi podria pactar un govern. Les relacions amb el PSC de Parets "durant l'etapa de Juzgado", matisa Losada, són molt dolentes; i evidentment que Ciutadans i ERC –més enllà de la bona entesa al poble– no poden governar junts.

Per tot plegat, el seu objectiu serà "lluitar perquè part del nostre programa electoral el porti a terme el pròxim govern de Parets".

Edicions locals