Els clàssics tornen al Circuit amb l'Espíritu de Montjuïc

Aquest any s'intercalaran amb diverses categories de promoció automobilístiques

Esports

Les 6 hores de Barcelona seran la cursa estrella
Les 6 hores de Barcelona seran la cursa estrella | Espíritu de Montjuïc

Les 6 Hores de Barcelona-Espíritu de Montjuïc se celebraran aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya. Tant el dissabte 21 com el diumenge 22, els assistents podran gaudir d'un esdeveniment que any rere any es consagra com un indispensable per als amants del motor, dels cotxes clàssics i de l'autèntic esperit de la competició. Però també per a famílies i públic de totes les edats, ja que tots ells troben opcions que satisfan les seves necessitats.

En l’àmbit l'esportiu, la vigent edició de l'esdeveniment revival no només farà el seu tradicional viatge al passat, sinó que presentarà un programa esportiu que va del passat, passant pel present i arriba fins al futur. Aquest recorregut el farà gràcies a la diversitat de certàmens que congrega.

D'una banda, el plat fort del cap de setmana el nom del qual bateja ara la competició són les 6 Hores de Barcelona. Dutes a terme pel certamen V de V, aquestes volen homenatjar les curses de resistència automobilística que entre 1967 i 1973 van tenir lloc al circuit urbà de Montjuïc. Les denominades 6 Hores de Barcelona van establir un nou estàndard en les competicions sobre quatre rodes d'aquest circuit, en crear-se les proves de resistència de llarga durada que van tenir el seu punt culminant l’any 1969 amb les 12 Hores de Barcelona i l’any 1971 amb els 1.000 km.

La cursa de sis hores de durada es durà a terme el diumenge, però abans ja s'hauran posat a prova els certàmens suport que l'acompanyen. L’F1 Academy, la nova competició de monoplaces femenina promoguda per l’F1 amb pilots de casa com Nerea Martí i Marta García estarà present. També la Fórmula Regional European Championship by Alpine, un certamen de promoció de joves talents que compta amb la participació del local Lorenzo Fluxá. El certamen monomarca Copa Racer completarà el programa esportiu, posant a prova sobre l'asfalt el talent nacional. Entre els inscrits confirmats es troba un rostre conegut, el de l’actor Miguel Ángel Muñoz, que és el convidat especial per a l'esdeveniment.

El dissabte, tots els certàmens presents duran a terme una jornada d'allò més completa, amb entrenaments lliures, classificacions i les primeres curses dels campionats suport. Aquesta jornada es desenvoluparà a partir de les 9 del matí i fins a les 20 h. El diumenge a partir de les 9 h se celebraran les segones curses d'aquests campionats, per donar pas a les 12 a les 6 Hores de Barcelona, les quals finalitzaran a les 18 h.

Un pàdoc ple de propostes

El Circuit acollirà una exposició que se situarà a l'interior dels boxs 1, 2 i 3. Serà una mostra inèdita sobre les 6 i les 12 hores, els 400 i els 1000 km de Barcelona, proves que es van disputar entre els anys 1967 i 1973. Aquí dins es podran trobar vehicles originals d'aquestes competicions, així com objectes diversos com ara trofeus, medalles, programes i cartells originals, etc. També hi haurà una exposició fotogràfica.

L'enorme carpa de SEAT Històrics al pàdoc, amb totes les seves joies a l'interior, convidarà a una visita i, per descomptat, a què els més petits provin la simpàtica flota de cotxes a pedals.

Com sempre, el gran protagonisme en els racons més peculiars del pàdoc el tindrà l'àmplia zona Vintage, amb exposicions de clàssics, mercat ambulant; música en directe amb banda de Swing, ball i classes gratuïtes; perruqueria rockabilly; zona dels 80; autos de xoc; pista de ràdio control; activitats per a nens: inflables, llits elàstics, pinta-cares, jocs, etc.

Edicions locals