L'Ajuntament habilitarà un pis per a persones amb discapacitat intel·lectual

Aquesta prova pilot es farà a la plaça Mossèn Pere Batlle

Societat

Plaça Mossèn Pere Batlle
Plaça Mossèn Pere Batlle

L'Ajuntament de Parets impulsarà una prova pilot per fomentar l'emancipació de persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta de la cessió d'ús d'un pis a una fundació que encapçalaria aquest nou servei al llarg de cinc anys.

Ara mateix el consistori està acabant de repassar el projecte presentat per la fundació que s'hi ha presentat –el nom de la qual encara no ha transcendit–, per comprovar que compleixi tots els requisits.

"Les persones amb diversitat funcional que volen iniciar una vida autònoma, precisen en determinats casos de formació per una vida més independent i augmentar la seva autonomia", explica la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, unes necessitats que contempla aquesta prova pilot. La seva companya de govern i portaveu de Sumem Esquerres a Parets, Casandra Garcia, detalla que "la idea d'aquest programa és que hi vagin a viure nois i noies amb un grau de discapacitat intel·lectual, però que alhora siguin suficientment autònoms per aprendre a viure sols". Hi podrien viure diversos anys amb l'acompanyament dels professionals que hi posi a disposició l'adjudicatària. "És un pis per a tres persones i segurament hi haurà d'haver un orientador, un psicòleg i algú que ajudi les famílies a fer aquesta transició", explica Casandra, qui amplia que es fomentarà que les persones que hi vagin a viure a aquest pis "aprenguin a viure de manera autònoma, incloent-hi tota la gestió d'un habitatge: control de la higiene, control de l'economia familiar...".

S'havia habilitat per a refugiats d'Ucraïna

El pis en qüestió, del número 2 de la plaça Mossèn Pere Batlle, havia estat destinat a persones en risc habitacional i posteriorment a refugiats d'Ucraïna. Sobre aquest segon ús, la vicealcaldessa Casandra Garcia apunta: "Es va posar a disposició dels refugiats d'Ucraïna, però com que al final no ens va arribar ningú, vam decidir que se li havia de donar un ús molt més funcional i productiu".

Edicions locals