Salvador Illa (PSC) a Parets: 'No es construeix res de bo si el plantejament és ajuntar-se per anar en contra d'algú'

Rehabilitar la residència i fer el tercer pavelló són dues de les propostes electorals que Francesc Juzgado va remarcar en la seva intervenció

Política

Salvador Illa i Francesc Juzgado
Salvador Illa i Francesc Juzgado | PSC Vallès Oriental

Obrint paraigües. Tancant paraigües. Obrint paraigües. Tancant paraigües. Així van viure els assistents al parc del Sot d'en Barriques l'acte que el PSC de Parets va fer-hi divendres passat a la tarda i en el qual va participar el primer secretari del partit socialista, Salvador Illa.

Sota una pluja que, tot i ser-hi, no va impedir el míting, els socialistes van tornar a deixar clar que aquest diumenge l'Alcaldia se la juguen dos partits i, com van incidir-hi els ponents de la jornada, dues maneres de fer oposades.

En aquest sentit s'hi expressava el primer secretari del PSC al Vallès Oriental i Moianès, Jonatan Martínez: "Tenim dues alternatives, o triar un candidat que va en contra del PSC i de la construcció d'habitatge social per joves i per gent gran, que va a la Generalitat a posar pals a les rodes per aturar el progrés de Parets (referint-se a Jordi Seguer, d'ERC, i a la suspensió del projecte del plàtan), o podem triar per un alcalde que està a favor de construir espais com aquest (en referència al parc del Sot d'en Barriques)".

Les paraules de Salvador Illa també anaven en la mateixa línia: "Hi ha dos enfocaments, un d'ells és anar permanentment a la contra, fer tot contra el Francesc (Juzgado), contra els socialistes i contra els projectes". L'exministre apuntava que "no es construeix res de bo si el plantejament és només d'ajuntar-se per anar en contra d'algú" i hi afegia: "Ja hem vist que si poden sumar en contra, hi van".

Membres de la candidatura del PSC de Parets conjuntament amb el Salvador Illa i el Jonatan Martínez | PSC Vallès Oriental

L'alcalde i candidat, Francesc Juzgado, en la seva intervenció també va lamentar els "pactes i acords antinatura". "Quan algú s'ajunta per fer fora algú altre, és fàcil; però mantenir-ho quan des de la dreta i extrema-dreta fins a l'esquerra hi ha un ventall de diversitat d'opinions i d'idees; és molt difícil que això duri", explicava l'alcaldable, qui va assegurar que el govern encapçalat per Jordi Seguer i format per Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República es podria haver trencat abans: "Va durar el que va durar, 19 mesos, i perquè nosaltres vam allargar-ho una miqueta, si no en menys d'un any i mig alguns dels socis de govern ja haguessin marxat".

Pel que fa als "pactes antinatura" va assenyalar el vincle existent entre Ciutadans i ERC al poble: "És cosa d'estudi, de poder-ho analitzar, però sàpiguen que qui vota a Ciutadans està votant Esquerra Republicana a Parets".

Rehabilitar la residència i fer el tercer pavelló

Si bé en la presentació del programa electoral –que va tenir lloc una setmana abans– ja es van explicar moltes de les propostes, divendres en van reiterar algunes i van posar-ne l'accent en alguna altra promesa electoral com la rehabilitació i ampliació de la residència Pedra Serrada i la redacció d'un projecte per ampliar el nombre d'usuaris a la residència; o la construcció del tercer pavelló o sala polivalent. Sobre aquest projecte, Juzgado va dir: "Al nostre programa de fa quatre anys ja ho teníem, se'ns va titllar de tot i ara ho porten totes les forces de l'oposició. No ho hem pogut complir perquè només portem poc més de 2 anys governant".

Edicions locals