Mercè Escardó, l'agrupament escolta i La Progressiva rebran les Medalles de la Vila de Parets

L'acte de lliurament dels reconeixements de 2012 serà el 14 de desembre al teatre de Can Rajoler

Societat

La directora de la Biblioteca Infantil i Juvenil de Can Butjosa, Mercè Escardó; la Cooperativa La Progressiva, i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume de Parets rebran el proper 14 de desembre (19 h) a Can Rajoler les Medalles de la Vila de Parets, una distinció que reconeix les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment de Parets i a la seva projecció arreu.

Mercè Escardó (Barcelona, 1948) és l’ànima mater de la biblioteca paretana, de la qual és directora des del 1983. El seu amor a la lectura li ha servit per “fer de pont entre els llibres i els infants, els joves i els adults de la biblioteca”, ha dit ella mateixa en alguna ocasió. 

La Cooperativa La Progressiva, tot un emblema de la població, rebrà el reconeixement pel seu centenari celebrat enguany i per la tasca social per la qual va néixer com a cooperativa de consum dels treballadors de La Linera.
L’altra entitat guardonada serà l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume que el 2011 va celebrar els 50 anys d’activitat en el món del lleure infantil i juvenil.

Premis biennals
Enguany es recuperen els guardons locals que l’any passat van passar a ser cada dos anys com a mesura de contenció pressupostària. Al ple ordinari d’aquest dijous estava previst que els grups municipals aprovessin la proposta de distingits.
Des del seu naixement el 2008, les Medalles de la Vila s’han atorgat a Joan Clos, Pepet Ribas i el Club Bàsquet Parets (2008); Eduard Serra, Víctor Grifols i el CF Parets (2009) i Josep Seguer, Purito Rodríguez i la família Feliu de la Linera (2010)

Edicions locals