Purito manté opcions a guanyar la Volta

El ciclista paretà és segon després de l'etapa reina d'aquest dijous

Esports

Després de l’etapa reina amb meta a Port Ainé, d'aquest dijous, el ciclista paretà Purito rodríguez és segon a la classificació general de la Volta a Catalunya a només 10 segons del líder, l’irlandès Daniel Martin que guanyava l’etapa, en què es donava l’abandonament per caiguda de Valverde, clar rival de Purito.

El ciclista paretà Joaquim Rodríguez, Purito, és un ferm candidat a fer-se amb la Volta a Catalunya que s’està disputant aquesta setmana i que compta amb un dels recorreguts més muntanyosos de la història de la prova. Els 26 ports de muntanya puntuables són aliats del paretà, tot i que no ha pogut guanyar cap de les dues etapes d’alta muntanya.

Així Purito se la jugarà diumenge amb l’arribada a Montjuic, on els ciclistes hauran de fer fins a vuit voltes a la muntanya màgica, un port de muntanya de 3a categoria.

D’altra banda, el ciclista rebia, dilluns abans de l’inici de la Volta a Calella, el trofeu com a millor ciclista de 2012, que atorga la Unió Ciclista Internacional. Purito es va imposar en la classificació de la UCI World Tour 2012.

Edicions locals