La Societat Coral Art i Unió mostra els cent anys d'història

Can Rajoler acull una exposició sobre la trajectòria de l'entitat, que es podrà veure fins al 26 de maig

Cultura

Amb motiu del centenari de la fundació de la Societat Coral Art i Unió, la Sala d’exposicions Can Rajoler acull una mostra que es podrà veure del 10 al 26 de maig d’enguany. L’exposició recull la història dels cent anys de cant coral al municipi amb una selecció fotogràfica, una mostra documental i els estendarts dels diferents grups corals que hi ha hagut a Parets del Vallès.

La primera agrupació coral va ser la Unió Paretense, el 1913, que després es va fusionar amb la Societat Cooperativa La Progressiva. El 1929 va néixer la Societat Coral El Jardí i, el 1953, l’Orfeó Sant Esteve de la parròquia, que va durar prop de deu anys. Posteriorment, el 1974, es va crear la Societat Coral Art i Unió com a resultat de la fusió de les tres agrupacions anteriors.

L’entitat pertany a la Federació de Cors de Clavé i manté la tradició de cant coral a Parets.

Festa del centenari
Per cloure els actes de celebració del centenari de la Societat Coral Art i Unió, l’entitat ha previst una festa el diumenge 26 de maig, que començarà a partir de les 9.30 h, al parc la Linera amb una ofrena floral davant del monòlit d’Anselm Clavé. A les 10.30 h, tindrà lloc el concert coral a l’Església de Sant Esteve i, a les 11.15 h, a la plaça de la Vila, hi haurà una ballada a càrrec de la Colla de Gitanes Parets i una nova actuació dels membres de la coral.

A les 18 h, el Teatre Can Rajoler serà l’escenari de la cantada conjunta amb les colles convidades del Club Sant Jordi, l’Aliança de Lliçà d’Amunt i la Coral dels pares i mares de l’Escola Municipal de Música. Finalment, es durà a terme el reconeixement als cent anys de trajectòria de l’entitat que comptarà amb la presència del President de la Federació de Cors de Clavé.

Edicions locals