Un llibre recull els 50 anys d'història del festival de poesia de Parets

El teatre de Can Rajoler acull divendres la presentació de l'obra 'Noces d'or poètiques'

Cultura

Amb motiu del 50è aniversari del Festival de la Poesia, l’Ajuntament de Parets ha editat el llibre Noces d’or poètiques, una publicació que recull la trajectòria d’aquest certamen i que es presentarà divendres (20 h), al Teatre Can Rajoler. L’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, i del president del Niu d’Art Poètic, Miquel Molina.

El llibre, coordinat per Isidre Oller i Jaume Anfruns, membres de l’entitat Niu d’Art Poètic, inclou un petit anecdotari a càrrec de Jaume Anfruns, així com un resum històric, una selecció de fotografies i cartells d’antigues edicions i un recull de poemes d’autors que han participat en les diverses edicions del festival, enllaçats per textos d’Oller. 

L’acte comptarà amb la presència de poetes que han participat en els diversos certamens. Per acabar, hi haurà una actuació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música i dels membres de la Coral Art i Unió.

Certamen històric
El Festival de la Poesia de Parets  es va celebrar per primer cop el 6 de gener de 1962, organitzat pel Centre Parroquial. A partir de l’any 1965 es va interrompre fins que va ser recuperat el 1987 per Ràdio Parets. Durant els anys 90 l’organització del certamen va anar a càrrec de la Penya Blanc i Blava. Finalment, l’any 2002 va passar a l’entitat Niu d’Art Poètic. Cada any el certamen es dedica a una figura rellevant del món de la poesia i premia dues categories, la de poesia inèdita i la de millor rapsode. 

La publicació es podrà adquirir a les oficines del Centre Cultural Can Rajoler al preu de 8 euros.

Edicions locals