Detenim-nos, no alcalde. Detingueu-nos

Portaveu nacional del Jovent Republicà i regidora d'Ara Parets ERC a Parets

No sé si de fa un mes ençà ha estat gaire al carrer, senyor Mingote, no sé si ha vist el que ha passat, i com ha passat. No sé si ha vist els valors, l'orgull, la solidaritat que totes nosaltres (les qui hem estat al carrer) hem mostrat, contra la violència arbitrària de l'Estat.

Vostè no ha vist a àvies picant cassoles, vostè no ha vist a mestres seguir els seus ideals, vostè no ha vist a les joves organitzant-se i vostè no vist l'espera de mares esperant a primera fila que vinguessin les forces de repressió.

No sabem on ha estat aquest temps. I és plenament legitim no compartir aquesta visió de la democràcia, però llavors el que vostè no és, és demòcrata. Només l'hem vist en aquelles concentracions massives, on no ha sigut capaç ni de condemnar l'actuació de les forces repressives de l'Estat. L'hem vist al carrer dues hores després que el seu líder polític donés suport explícit a aquells qui ens ataca, i a mi em fa sospitar que no es mouen per ideals, sinó per electoralisme.

Deixi's de contradiccions Il·lustríssim alcalde. Si de debò pensa el que fa, faci-ho sense por a contradir el seu partit; deixi de militar si cal. Sigui conseqüent, i faci fora a la hipocresia d'aquest poble. Per què per mi l'únic que fa és augmentar exponencialment la seva hipocresia. I per mi són còmplices, i ho seguiran sent fins que els seus representants del PSOE a Madrid deixin de donar carta blanca al feixisme de l'Estat. O fins que totes vostès no expressin públicament el contrari i siguin conseqüents. Còmplices des de la hipocresia.

Detenim-nos, no alcalde. L'1 d'octubre, tot aquest poble va decidir que no s'aturava. Així que abans d'aturar-nos; atureu-nos, detingueu-nos. Si és que podeu. Mentrestant aquí el mandat és ferm, i com hem demostrat mil vegades, és el mandat del poble, i el poble serem qui el defensarem!

Edicions locals