Portes obertes, escola pública!

Estem en període de portes obertes a les escoles de les nostres ciutats. Això vol dir que haurem d'anar visitant les diferents opcions que creiem que reuneixen els factors que considerem importants. Sens dubte una decisió molt important que moltes vegades porta algun mal de cap als pares i mares, que han de decidir a quina escola aniran els seus fills i filles en els propers anys.
L'escola pública està en condicions de resoldre tots aquells dubtes, només cal apropar-se i conèixer quines són les seves propostes. Des de Mollet en Comú apostem i creiem fermament en el sistema públic d'educació. Les nostres escoles públiques són de qualitat i tenen una profunda implicació en transmetre els valors necessaris per fer créixer els nostres infants.
L'escola pública i tota la comunitat educativa (famílies, AMPA, equips directius i docents) han fet un gran esforç durant el darrers anys tot i les retallades que ha sofert i que han fet, del dret a educar en equitat de condicions, una veritable utopia.
Solidaritat, coeducació, igualtat d'oportunitats, inclusió, diversitat, escoles properes, escoles obertes a pares i mares, són algunes de les bonances que l'escola pública garanteix. I tot això a partir de projectes potents on la innovació educativa és una realitat. Avui les nostres escoles ofereixen projectes on les noves tecnologies, l'art, els hàbits en alimentació i vida saludable, són també algunes de les eines transmissores d'aprenentatges significatius.
Ara bé, les condicions d'educabilitat avui han canviat, tenim una societat més complexa i hem de fer que les escoles públiques tinguin més possibilitats de donar encara més qualitat educativa. Això només s'aconseguirà amb una aposta clara per l'educació pública.
Amb tot això cal que l'administració local expressi clarament el seu model educatiu per la ciutat. Transmetre a la ciutadania quin és el mapa escolar de la ciutat i quina és la planificació que vol per a aquestes escoles.
Des de Mollet en Comú hem proposat en el nostre programa electoral elaborar  el mapa escolar pels propers 10 anys, en el que s'analitzi: situació dels centres educatius, projecció de demanda de places a educació infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional. Des de Mollet en Comú exigim la baixada de ràtios necessària per al manteniment de totes les línies de P3 que hi ha actualment a les nostres escoles. Ara que vindrà el període de preinscripcions és l’hora d’apostar per l’escola pública, la de totes.

Edicions locals