Mollet amb Ucraïna

L'opinió dels lectors

El dijous, com sempre, jo començava el dia  amb el mòbil a la mà. Llegint les notícies vaig quedar en estat de xoc, ja que serien les pitjors de la meva vida.
Era el 24 de febrer, i a les 5 del matí, les ciutats de Kiïv, Khàrkiv, Sumi, Mariúpol, Kherson s’havien despertat pels bombardejos. En ple segle XXI, al mateix cor d’Europa, Rússia envaeix militarment Ucraïna, la terra veïna que sempre havia considerat germana.
Comença la guerra i Ucraïna comença la seva lluita patriòtica. No és la primera vegada: Al llarg de la història els ucraïnesos han portat una lluita permanent per la seva sobirania. Des de les hordes dels tàrtars-mongols, passant pels bàrbars moscovites (russos), l’Imperi Rus,  el Regne polonès i l’Imperi Austrohongarès fins a l’època de l'estalinisme, que es va caracteritzar per la repressió sistemàtica de milions d’ucraïnesos, la fam de l’Holodomor, les deportacions massives a Sibèria i el GULAG.
Amb la caiguda de l’URSS, es va obrir un nou període a la seva història. Però aviat el poble d’Ucraïna va haver de reaccionar davant de la manipulació dels governs corruptes amb protestes generalitzades, fins a provocar la Revolució Taronja, i, posteriorment, l’Euromaydan amb la voluntat de vincular-se als valors europeus. En cap moment no s’ha rendit, al contrari, cada vegada ressuscita, rebrota amb més força i nova vida, com ara està demostrant.
Els ucraïnesos que estem aquí, lluny de casa nostra, vivint i treballant entre vosaltres, no podem estar fora en aquesta  guerra contra Rússia. I estem molt orgullosos de tenir-vos al nostre costat com aliats en aquesta lluita. Una lluita per poder viure en una societat on es respectin els drets humans.
Volem donar gràcies, a la població de Mollet, ja que des del primer dia ens hem sentit acompanyats en les tasques d’ajuda humanitària. Sense dir noms, perquè la llista seria llarga, són molts els molletans que estan compartint amb nosaltres aquest desastre. Moltes gràcies a tothom.

Edicions locals