Tenim el dret a ser en diversitat

Candidata de Podem Mollet a les eleccions de 2023

El 30 de juny de 2005, Espanya va fer història amb l'aprovació d'una modificació en el codi civil en favor del matrimoni igualitari, el país es va convertir en el tercer a tot el món a fer un pas tan important en el reconeixement de drets de les persones LGTBI.

Amb l'entrada en el Govern del PP, aquest progrés va començar a alentir-se, com demostren les dades del mapa i l’índex anual Rainbow Europe, que aquest 2022 col·loca a Espanya en el 11è lloc.

Les principals causes de descens en aquesta llista giren entorn del reconeixement de les persones no binàries i al dret a l'autodeterminació. En la desigualtat legislativa entre territoris com el factor determinant en l'empitjorament en les notes del país.

Per si no fos prou, es suma ara, la irrupció de la ultradreta a les institucions i, amb ella, la normalització dels discursos d'odi que avalen la LGTBIfobia. Segons informes del Ministeri de l'Interior, en 2021, els delictes a persones per orientació sexual o identitat de gènere van ser la segona causa de delictes d'odi a Espanya.

Per això, des de Podem, encapçalant la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Diversitat, creiem que és prioritari dotar de recursos als municipis perquè, a través dels SAI (Servei d’atenció integral a persones LGTBI) locals i comarcals, els ens locals puguin garantir a les persones LGTBI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol classe de violència o discriminació el dret a rebre de manera immediata una protecció integral.

Des de la nostra responsabilitat seguirem impulsant l’increment dels recursos tècnics i econòmics, garantint les condicions perquè les polítiques LGTBI es prioritzin i es consolidin.

Continuarem treballant en l’àmbit municipal polítiques efectives d’eradicació de la LGTBIfòbia amb recursos d’informació i atenció, formació i sensibilització, que facin de les nostres ciutats i pobles espais segurs per a la diversitat sexual i de gènere en totes les seves manifestacions.

Tenim el dret a ser en diversitat i a viure vides dignes i lliures. Per l’orgull de la gent.

Edicions locals